VÅR HISTORIE

Rjukan Hotell har en lang historie i bybildet. I 1910 åpent hotellet for første gang, i et ærverdig gammelt trehus, med gullsmed Sandos lokaler i underetasjen. 30. april 1950 brøt det ut brann i bygget. Verdigjenstander ble reddet ut fra bygningen og de omliggende leilighetene. Gullsmed Sando har i ettertid laget smykker av de karakteristiske brannhydrantene fra Rjukan Salpeterfabrikk som hjalp hotellet og butikken under brannen.

Etter brannen ble hotellbygget som ligger her i dag bygget. Det skulle ta seks år etter brannen før hotellet igjen var klart for gjester, og i 1956 åpnet de dørene for publikum. Hotellet hadde 47 rom, med sengeplass til 103 personer. Totalt kunne hotellets fasiliteter servere opptil 500 personer.

På denne tiden tok turismen av på Rjukan, og flere hoteller åpnet i området rundt. Sprengingen av Gaustabanen var også ferdig på denne tiden, men turistaspektet her ble som kjent borte da NATO overtok kontrollen på anlegget i fjellet.

Hotellet var en suksess fra starten med gjester fra Sverige, Danmark, Tyskland, Brasil, England og Norge. De lokale brukte også hotellets fasiliteter som faste kunder. Her var det dans og moro, og kjøkkensjefen holdt til og med matlagingskurs for Rjukan Arbeiderpartis kvinneforening.

Hotellet som en gang var stort og flott er nå blitt lite og intimt. Vi har planer for videre oppussing og ambisjoner om utbygging. Tiden er igjen inne for et byhotell som yrer av liv, og besøk fra lokalbefolkningen, norske og utenlandske gjester.

Vi gleder oss til fremtiden for Rjukan Hotell.

Foto: Norsk Industriarbeidermuseum

BOOKING

Vi kan tilby flere romalternativer, om du kommer som enkeltperson eller som en familie. Totalt har vi 28 dobbeltrom og 11 familierom. Alle rom er utstyrt med trådløst internett og TV. Frokosten er selvfølgelig inkludert ved overnatting hos oss.

Vi holder for tiden på med og utvikle et digitalt bookingsystem. Frem til dette er på plass ønsker vi at du benytter bookingskjemaet slik at vi kan ta hånd om bestillingen din på en rask og god måte.

Vi gleder oss til å se deg!