KONFERANSE OG ARRANGEMENTER

Trenger du lokaler til ditt neste arrangement?

Uansett om du planlegger et bedriftsarrangement eller din egen bryllupsfest med nærmeste familie, finner du ditt lokale her. Vi kan tilby to nyoppussede konferansesaler pluss et romslig møterom. Det er også tilgang til egen bar utenfor konferanselokalene.

Vi tilpasser ditt arrangement ut i fra de ønsker du måtte ha, om det er en forretningskonferanse, et event eller en annen aktivitet du ønsker å arrangere. Vi tilbyr selvfølgelig personlig service og assistanse både før og underveis.

Benytt kontaktskjemaet lenger ned på siden for å sende oss en forespørsel, så kommer vi tilbake med et tilbud i løpet av kort tid. Vi står klare for å hjelpe deg slik at du får den opplevelsen eller resultatet du ønsker!

LOKALER FOR DITT ARRANGEMENT

SAM EYDE SALEN

I vår største konferansesal, Sam Eyde salen, er det plass til 100 personer.

BIRKELAND SALEN

I vår minste konferansesal, Birkeland salen, er det plass til 20 personer.

Birkeland salen

MØTEROM HELBERG

I vårt møterom, Helberg, er det plass til 20 personer.

TAPPERIET

I kjelleren på Rjukan Hotell tilbyr vi et nytt og lekkert lokale for private arrangementer, konfirmasjoner, jubileer, bryllup, reunions, firmafester og mye mer. Med en kapasitet på over 100 m2 og plass til ca. 100 personer, kan du være sikker på at lokalet vil imøtekomme dine behov.

Vi er fleksible når det gjelder størrelsen på arrangementet, og tilpasser oppdekking og plassering i henhold til dine ønsker. Med vårt erfarne team som tar seg av detaljene, kan du slappe av og nyte festen. Vårt mål er å gi deg et elegant og stilfullt lokale som passer perfekt for enhver anledning.

Så hvorfor ikke la Tapperiet på Rjukan Hotell være vertskap for ditt neste arrangement?

Ta kontakt med oss i dag for å avtale en visning og se hvordan vi kan hjelpe deg med å skape minner som vil vare livet ut.

BE OM TILBUD

Uansett om du planlegger et bedriftsarrangement eller din egen bryllupsfest med din nærmeste familie, finner du ditt lokale her. Vi kan tilby to nyoppussede konferansesaler pluss et romslig møterom. Tilgang til egen bar utenfor konferanselokalene.

Vi tilpasser ditt arrangement ut i fra de ønsker du måtte ha, om det er en forretningskonferanse, et event eller en annen aktivitet du ønsker å arrangere. Vi tilbyr selvfølgelig personlig service og assistanse både før og underveis.

Benytt skjemaet for en kort beskrivelse av behovet, så tar vi kontakt med et tilbud.

Overnatting *
Middag *